Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carlos Alcaraz. Foto: Bildbyrån

Tidernas senaste match i US Open när Carlos Alcaraz slog Jannik Sinner

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Alcaraz är klar för sin första Grand Slam-semifinal.

Han vann US Open-kvartsfinalen mot Jannik Sinner med 3–2 i set.

När han slog in matchbollen med ett servess var klockan 02.50 lokal tid – och tidernas näst längsta US Open-match var över.

– Ärligt talat vet jag inte hur jag klarade av detta, säger han efter 5 timmar och 20 minuters spel.

Matchen var en riktig holmgång, som Alcaraz alltså till slut vann med 3–2 i set, med setsiffrorna 6–3, 6–7 (7–9), 6–7 (0–7), 7–5, 6–3.

Matchen var en underhållande historia, med flera välspelade dueller och en del vändningar.

I det tredje setet hade Alcaraz inte mindre än fem setbollar, men setet gick fram till tiebreak där Sinner nollade Alcaraz.

Sinner hade matchboll i fjärde

Därefter bröt Sinner direkt Alcaraz serve i fjärde set, och det såg ut att vara rejäl uppförsbacke för den 19-årige spanjoren. Men han bröt tillbaka till 3–3.

Men Sinner breakade direkt igen till 4–3, och gick sedan upp även till 5–3, och hade sedan en matchboll vid 5–4 och egen serve.

Avgjorde med serveess

Men den räddade Alcaraz, som bröt tillbaka och via ytterligare ett break tog matchen till ett femte set, som Alcaraz alltså vann.

Han avgjorde med ett serveess, och såg knappt ut att förstå vad han gjort.

– Ärligt talat vet jag inte hur jag klarade av detta, sade han i segerintervjun på banan, ett par minuter efter matchen.

– Det var hög kvalitet på matchen. Jannik Sinner är en världsspelare, som ni alla kunde se. Han är fantastisk.

Speltiden: 5.20

Tidigare avslutades den senaste matchen 02.27.

Matchen varade alltså i totalt 5 timmar och 20 minuter. Det var bara sex minuter ifrån rekordet som slogs 1992, då Stefan Edberg vann mot Michael Chang.

I semifinal får Alcaraz, som är den första tonåringen sedan Rafael Nadal 2005 som nått en semifinal i herrsingel, möta skrällamerikanen Frances Tiafoe.

– Alla vet nivån som Tiafoe har; han slog ”Rafa” (Rafael Nadal) och (Andrej) Rubljov. Han spelar otroligt, har stort självförtroende och den här banan är speciell för honom också. Det kommer att bli en tuff match. Jag ska se till att njuta av min första US Open-semifinal, sade Alcaraz, och lade sedan till:

– Nu ska jag bara vila och njuta av detta ögonblick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.