Foto: TT Nyhetsbyrån

Tidigare världsettan Clijsters skadad – comebacken dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju års uppehåll från tennisen meddelade den tidigare världsettan Kim Clijsters i höstas att hon tänker göra comeback på WTA-touren. Men nu har 36-åringen drabbats av ett bakslag – och comebacken dröjer.

”Jag rehabtränar och behandlas för en knäskada”, skriver Clijsters på sociala medier.

Den fyrfaldiga Grand Slam-vinnaren lade av första gången 2007, endast 23 år gammal. Skador var en stor del i det beslutet.

Hon gjorde sedan comeback drygt två år senare och vann US Open 2009. Hon spelade fram till 2012 innan hon lade av igen.

Sedan dess har Clijsters blivit mamma till tre barn – samtidigt har hon sett hur andra mammor, som Victoria Azarenka och Serena Williams, spelat tennis på toppnivå. Det har inspirerat henne att komma tillbaka.

– Det hon (Serena Williams) gör är otroligt, har Clijsters tidigare sagt.

Planen var att återvända till WTA-touren när säsongen drar igång i januari, men nu berättar Clijsters att en knäskada ändrar hennes planer.

”Jag har varit tvungen att ta beslutet att inte spela i januari. Jag rehabtränar och behandlas för en knäskada. Det är ett bakslag, men jag är mer beslutsam än någonsin att komma tillbaka till spelet jag älskar”, skriver Clijsters på sociala medier.

Arkiv: Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen (7 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.