Bernard Tomic strider för att få tillbaka de 525 000 kr som arrangören bestraffat honom med. Foto: TT.

Tomic överklagar Wimbledons bestraffning

Uppdaterad
Publicerad

Australiern Bernad Tomic kommer att överklaga Wimbledons beslut att frånta honom prispengarna på 525 000 kronor efter förlusten i den första omgången.

Tomic förlorade mot Jo-Wilfried Tsonga med 2-6,1-6,4-6 på blott 58 minuter och det  var upprörda kommentarer på sociala medier kring australierns beteende, då han såg loj och håglös ut.

Det var den kortaste herrmatchen i Wimbledon på 15 år. Tomic kände sig inte bra och beskriver uppladdningen.

– Jag flög från Turkiet efter att ha förlorat kvartsfinalen där och jag hade spelat ett par matcher i 40-gradig värme och var slutkörd. Jag mådde inte bra när jag kom till England, säger Tomic till News Corp Australia.

”Jag förlorade inte med 0-6,0-6,0-6”

– Sedan mötte jag en av de fem bästa grässpelarna i världen och förlorade med 2-6,1-6,4-6. Jag förlorade inte med 0-6,0-6,0-6. Förlåt mig för att jag inte mådde bra, säger Tomic som förlorat i raka set i alla tre Grand Slam-turneringars första omgång i år.

Arrangören All England Club hänvisar till skrivelsen ”nådde inte upp till tillräcklig professionell standard” för att bestraffa australiern.

Under fredagen gav världsettan Novak Djokovic, som även är ordförande i ATP:s spelarråd, sitt stöd för Tomic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.