Novak Djokovic är oroad för hälsan för spelarna i Australian Open efter de kraftiga skogsbränderna i landet Foto: TT Nyhetsbyrån

Träning ställdes in på grund av brandrök

Uppdaterad
Publicerad

Träningstillfällen inför Australien Open i australiska Melbourne har ställts in på grund av skogsbränderna i delstaten Victoria.
”Träningen avbröts tillfälligt i morse på grund av dålig luftkvalitet”, heter det i ett uttalande från arrangörerna.

Enligt dem har förhållandena på plats förbättras sedan dess. Man övervakar fortsatt luftkvaliteten och tar hjälp av den australiska meterologiska myndigheten BOM.

”Som alltid är spelarnas, vår personals och fansens hälsa och säkerhet vår högsta prioritet”, säger arrangörerna vidare.

I förra veckan sade Craig Tiley, ordföranden i Australiens tennisförbund, att turneringen, som startar på måndag, troligtvis kommer att gå av stapeln som planerat.

Om luftkvaliteten blir för dålig på grund av brandrök kan domare stoppa matcherna, precis som de gör vid extrem hetta eller regn. Melbourne Park har dock tre stora arenor med tak och det finns åtta andra inomhusbanor, så man tror inte att det riskerar att bli några större förseningar i spelschemat på grund av brandrök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer