Martina Hingis. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tredje gången gillt: Martina Hingis tar farväl

Publicerad
37-åriga Martina Hingis har meddelat att dubbelturneringen i WTA-slutspelet i Singapore blir hennes sista på damernas tour. Efter två tidigare farväl och lika många återkomster är det snart definitivt punkt för karriären.
– När jag tittar tillbaka är det svårt att tro att det är nästan exakt 23 år sedan jag gjorde min professionella debut, säger hon.

Schweiziskan gav beskedet på sociala medier efter att ha vunnit kvartsfinalen tillsammans med Chan Yung-Jan från Taiwan.

Hingis har vunnit fem Grand Slam-titlar i singel och tretton i dubbel. Hon är en av sex spelare som har varit förstarankad i singel och dubbel på samma gång.

Satsat på dubbel sedan 2013

Första gången Hingis slutade var 2003 och då var det på grund av skador. Hon återvände till sporten 2006, men efter att ha testat positivt för kokain avslutade hon karriären igen 2007.

2013 gjorde hon sedan comeback för en satsning enbart på dubbel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer