Serena Williams har nått ännu en kvartsfinal i New York. Foto: TT.

Serena pressad trots 6-0 i första set

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams är klar för sin tionde raka kvartsfinal i US Open efter att ha slagit den estländska sensationen Kaia Kanepi med 6-0,4-6,6-3.

– Vi har alltid haft tuffa martcher så ärligt talat är jag bara glad över att ha gått vidare, säger amerikanskan enligt BBC.

Det är bitterljuvt att vinna ett set med 6-0. Det finns ofta en gnagande tanke om att det kan komma en motreaktion.

– Det är alltid skönt att vinna med 6-0 men i andra set så bara körde hon, det var galet. Hon slog så hårt, säger en leende Serena Williams från banintervjuen på Eurosport.

Serena vann det avslutande gamet blankt och hårt pressad hittade hon en forehandpassering för att slå in matchbollen. Framme vid nät tackade spelarna med en formell handskakning.

Det första setet var över på hisnande 18 minuter och Kanepi, som slog ut Rebecca Peterson i förra matchen, tog bara sex poäng. I andra set släppte Kanepi loss det hon hade och matade in sina tunga grundslag med stor precision.

Williams hamnade direkt i ett 0-2-underläge i andra set och blev märkbart störd och skrek på sig själv för att försöka komma tillbaka in i matchen.

Kanepi fick en applåd av Serena

Vid 2-4 piskade Kanepi in 40-40 med en fenomenalt vinklad forehandpassering och blev applåderad av Serena som slog vänsterhanden mot strängarna.

Kanepi stormade fram till 5-2 efter att huvuddomaren gått in och dömt ut en serve för Williams, vilket även styrktes av hawkeye. Williams hade fördel 40-15 i Kanepis serve vid 4-5 för att bryta tillbaka men Kanepi samlade sig och tog andra set med 6-4 efter att ha avgjort på tredje setbollen.

Efter att ha förlorat de fyra tidigare inbördes mötena i raka set, 0-2, var det första gången som Kanepi tog set av amerikanskan.

I det det tredje setet gjorde Kanepi fler egna misstag, hon orkade inte hålla uppe det lysande spelet i andra set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.