Foto: TT

US Open backar efter kritikstormen

Uppdaterad
Publicerad

Arrangörerna för US Open fick ta emot kritik efter att Alizé Cornet, i den tryckande värmen, tagit av sig tröjan. Något herrarna får lov att göra.

Efter kritiken, som kom från bland annat, Andy Murrays mamma Judy Murray, pudlar US Open och ber om ursäkt.

– Det kommer inte att hända i framtiden, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Alizé Cornet tog av sig tröjan – och varnades för osportsligt uppträdande. Men när Novak Djokovic och flera andra herrspelare gjorde samma sak utdelades ingen varning.

Nu ber arrangören för grand slam-tävlingen US Open i New York om ursäkt.

”Alla spelare får byta sina tröjor när de sitter i sina stolar. Det är inget brott mot reglerna”, skriver organisationen i ett uttalande.

”Vi beklagar att Ms Cornet fick en varning. Vi har uppdaterat vår policy och det kommer inte att hända i framtiden”.

Matcherna i US Open har plågats av extrem värme, och under Johanna Larssons seger mot just Alizé Cornet nådde temperaturen 32 grader.

– Att spela bäst av fem set i den här värmen är knappt mänskligt faktiskt. Definitivt kommer vi se spelare som får yrsel och kramp. Värmen kommer att spela en stor roll för resultaten här, sade Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.