Världsettan i dubbel, Robert Farah, är friad från misstankar om dopning efter förklaringen att han ätit kontaminerat kött Foto: TT Nyhetsbyrån

Världsettan frias efter köttförklaring

Uppdaterad
Publicerad

Innan Australian Open testades världsettan i dubbel, colombianen Robert Farah, positivt för anabol steroider. Nu har internationella tennisförbundet godkänt colombianens förklaring om att han fått i sig steroiden efter att ha ätit kontaminerat kött och avstängningen hävs.

Colombianen Robert Farah, världsetta i dubbel, frias från misstankarna om dopning. 33-åringen missade Australian Open nyligen efter att ha testat positivt för steroiden boldenon, men är åter fri att tävla efter att internationella tennisförbundet (ITF) godkänt hans förklaring till hur han fick i sig ämnet.

Det förbjudna ämnet boldenon används ofta av colombianska bönder för att få nötkreatur att växa snabbare, och Farah angav det som skäl till det positiva provet. Tidigare har också Colombias olympiska kommitté varnat landets idrottare för risken att få i sig boldenon på det sättet.

Robert Farah är tillsammans med landsmannen Juan Sebastián Cabal regerande mästare i både Wimbledon och US Open.

KLIPP: Sant och falskt om anabola steroider

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.