Foto: TT Nyhetsbyrån

Halep dissar Serenas utspel: ”Domarna gör bara sitt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams får inget stöd av världsettan Simona Halep efter vredesutbrotten mot domare Carlos Ramos och kontroversiella uttalande om att kvinnor bedöms på ett annat sätt än män.

– Regler är regler och jag ser ingen skillnad mellan hur män och kvinnor bedöms, säger Halep enligt tennisworldusa.org.

Det var i US Open-förlusten mot Naomi Osaka som Serena Williams fick ett utbrott mot domaren och gick till hårt verbalt angrepp.

Den amerikanska superstjärnan uttryckte sedan starka åsikter vad gäller domarnivån. Hon menar att manliga elitspelare tillåts uttrycka sig mer än de kvinnliga, och bötfälldes efter händelserna.

Nu uttalar sig Simona Halep och Petra Kvitova, två av konkurrenterna i världstoppen, i frågan.

– Jag har aldrig haft problem med honom (domare Carlos Ramos) eller någon annan domare. Jag har också bötat när jag behövt, det är helt normalt. Jag tycker att domarna bara gör sitt jobb, säger Halep enligt tennisworldusa.org.

Kvitova: ”Jag ser inte skilnaden”

Världsfemman Kvitova tycker att Williams gjort en höna av en fjäder.

– Jag ser inte skillnaden, för att vara ärlig. När du begår ett regelbrott är det ”at the end of the day” bara en struntsak, säger hon och tillägger:

– Det har varit lite tråkigt för Naomi (Osaka) faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.