Ashleigh Barty. Foto: Bildbyrån

Världsettan slutade med tennis – ställer upp i golftävling

Uppdaterad
Publicerad

Ashleigh Barty, som nyligen avslutade sin professionella tenniskarriär, ska spela en uppvisningsturnering i New York i sommar – i golf.

Det väcker spekulationer om att den tidigare världsettan kommer att byta sport.

För drygt en månad sedan meddelade Ashleigh Barty, 25, att hon avslutar sin professionella tenniskarriär, blott 25 år gammal.

Beskedet kom överraskande från australiskan som så sent som i januari tog karriärens tredje gram slam-titel genom den historiska segern i Australien Open då hon blev första hemmaspelare på 44 år att vinna turneringen, sedan Chris O'Neill 1978.

I sommar kommer Barty tillbaka till den stora idrottsscenen, i en annan sport. Uppvisningstävlingen Icons Series har presenterat henne som en av spelarna i den mixade golftävlingen på Liberty National i New Jersey utanför Manhattan, New York, 30 juni–1 juli.

Sydafrikanske golflegendaren Ernie Els är kapten för världslaget och övriga uttagna spelare, förutom Barty, är spanske fotbollstränaren Pep Guardiola, engelske fotbollsanfallaren Harry Kane och mexikanske boxaren Canelo Álvarez.

I det amerikanska motståndarlaget återfinns bland andra simlegendaren Michael Phelps.

Ashleigh Bartys medverkan skapar enligt nyhetsbyrån AFP spekulationer om att hon kan komma att byta sport. Barty själv, som har handicap 4, pratar inte om någon golfsatsning.

-Det är ett unikt tillfälle att ha roligt, utmana dig själv och tävla mot världens största idrottspersoner. I en sport som vi alla är så passionerade för, säger Ashleigh Barty till Sydney Morning Herald.

KLIPP: Världsettan Ashleigh Barty lägger av (23 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.