Foto: Bildbyrån

Nytt stjärnfall i US Open: Världsettan utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnorna faller – en efter en.

Världstvåan, Ashleigh Barty och världstrean, Karolina Pliskova slogs ut under söndagen.

Ikväll slogs världsettan, Naomi Osaka ut ur US Open efter förlust mot Belinda Bencic i två raka set, 7-5, 6-4.

– Just nu är jag ledsen men det känns även som jag lärt mig så mycket under denna turneringen, säger Osaka efter matchen.

Osaka, Japan, är regerande mästare av US Open och vann även Australian Open tidigare i år. I fjolårets US Open besegrade hon Serena Williams i finalen i förra omgången av årets upplaga slog hon ut 15-åriga supertalangen, Cori ”Coco” Gauff. Men någon ny pokal får hon inte lyfta i år.

I den fjärde omgången blev hon i kväll utslagen mot världstolvan, Bencic från Schweiz, inför ögonen på Henrik Lundqvist, som var på plats på centercourten i New York.

Schweiziskan kopplade greppet redan från början och vann matchens första två game, vilket bäddade för att hon kunde vinna första setet med 7-5.

Båda världsettorna utslagna

Osaka spelade upp sig i andra men var märkbart ur slag. Bland annat tillkallade hon läkare som tog en närmare titt på hennes ena knä. Hon kunde dock slutföra matchen och fick se sig besegrad med 6-4 i det andra setet, där Bencic avslutade matchen genom att serve hem ett rent game.

– Utmaningen kan inte bli större, jag var tvungen att spela på toppen av min nivå och jag är glad över hur jag kom ut, säger Bencic i Eurosports sändning.

– Jag är inte en spelare som gör så många serveäss eller är offensiv, utan jag spelar mer som schack och försöker förutse nästa steg.

Osakas uttåg gör att både damernas och herrarnas världsettor är utslagna, då Novak Djokovic tvingades bryta sin match på grund av en skada.

Bencic är nu framme i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.