”Jag har aldrig spelat ett så långt tredje set” Foto: Bildbyrån.

Världsettan vidare – efter rekordlångt set

Uppdaterad
Publicerad

Ett över två timmar långt set krävdes för att urskilja en vinnare mellan världsettan Simona Halep och oseedade amerikanskan Lauren Davis. Halep stod tillslut som segrare i maratonmatchen med 4–6, 6–4 och 15–13.

– Jag har aldrig spelat ett så långt tredje set. Jag är nästan död, säger Halep efter matchen.

En nästan fyra timmar lång match som blev mer dramatisk än den rumänska världsettan hoppats på. I det sista setet räddade Halep tre matchbollar och kom tillbaka efter 11–10. Vid 11–11 fick Davis problem med en tånagel och tvingades ta en paus och lägga om foten. Det sista setet varade tillslut i två timmar och 22 minuter, vilket tangerade flest antal games i en match i Australian Open på damsidan.

– Jag har aldrig spelat ett så långt tredje set. Jag är nästan död, säger Halep efter matchen enligt bbc.

Australian Open

– Mina muskler finns inte längre. Jag vet inte ens hur min fotled mår för jag kan inte känna den längre. Det var riktigt skönt att vinna denna match.

Halep kommer att möta segraren i matchen mellan Ashleigh Barty och Naomi Osaka i kampen om en plats i kvartfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet