Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniil Medvedev tvingades dra sig ur ATP-turneringen – mardröm inför franska öppna. Foto: TT

Världsfyran Daniil Medvedev med skadeproblem inför Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Först Jannik Sinner.

Nu Daniil Medvedev.

Flera av tennisvärldens största stjärnor dras med skadeproblem inför Franska öppna.

Världstvåan Jannik Sinner hoppade av kvartsfinalen av ATP-turneringen i Madrid under torsdagen.

Även världsfyran, ryssen Daniil Medvedev, gick samma öde till mötes och tvingades även han att dra sig ur samma turnering i kvartsfinalstadiet.

”Kunde inte springa”

Medvedev var i ledning mot tjecken, Jiri Lehecka, med 3-2 i första set. Ett set som han senare förlorade med 4-6, innan han fick meddela att han inte kunde fortsätta.

– Det började med en serveretur och när jag sprang för att ta nästa boll kände jag en smärta i min höft. Jag kunde inte springa. Jag försökte spela men jag kunde inte göra det fullt ut, så jag kunde inte fortsätta, säger Medvedev.

Framöver väntar en magnetröntgen då Medvedev inte är säker på om det rör sig om kramp eller sträckning.

– Det kan röra sig om fem dagar eller två veckor. Jag har ingen aning.

Vill försvara titeln i Rom

Nästa vecka är det dags för en stor ATP-turnering i Rom där Medvedev var redo att försöka försvara sin titel, men nu är det ytterst oklart om han kommer till spel.

I slutet av maj är det dags för Franska öppna. Sedan tidigare har Jannik Sinner skadeproblem och även världstrean Carlos Alcaraz – som förlorade sin kvartsfinal i Madrid – har skadekänningar, detta i en underarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.