Danielle Collins hade aldrig vunnit en Grand Slam-match före årets turnering i Australien. Nu står hon på fyra segrar. Foto: TT.

Världstvåan Kerber fick bara två games mot jättedödaren Collins

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande Wimbledonmästaren Angelique Kerber blev sensationellt utslagen av oseedade amerikanskan Danielle Collins som vann med otroliga 6-0,6-2 på 56 minuter, den största skrällen hittills i Australian Open.

– Det kändes bra när jag värmde upp men ibland får man sådana dagar som i dag då det inte stämmer. All credd till henne. Om jag ska vara ärlig så tror jag att hon spelade en av sina bästa matcher, säger Kerber till Australian Opens hemsida.

Collins, rankad 35:a i världen, är relativt okänd för den stora tennispubliken då hon spelat mest i USA:s collegesystem.

Australian Open

25-åriga Collins hade aldrig vunnit i Grand Slam-sammanhang innan årets turnering. Nu är hon framme i kvartsfinal efter att bland annat ha slagit ut de seedade Julia Görges (14) och Caroline Garcia (19).

– Jag hade inte vunnit en Grand Slam-match innan det här men jag tror att det kommer mer. Jag har fått smak. Jag går bara ut helt respektlöst och ger allt, säger Collins efter vinsten mot Kerber som vann turneringen 2016.

Utbuad Sjarapova utslagen

Maria Sjarapova kunde inte följa upp segern mot den regerande mästaren Caroline Wozniacki utan blev utslagen av hemmaspelaren Ash Barty.

Den 15:e-rankade 22-åringen vann med 4-6,6-1,6-4 inför ögonen på bland andra landets premiärminister Scott Morrison.

– Det är så otroligt att det händer i Australien. Inget kunde vara bättre, säger Barty som stöttades högljutt av den fanatiska hemmapubliken, enligt internationella medier.

Maria Sjarapova, som återkommit efter en dopningsavstängning, buades ut efter att hon tagit en väl lång paus i omklädningsrummet efter andra set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet