Serena Williams vann semifinalen i två raka set. Foto: Bildbyrån

Serena i final: ”Slogs för mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Den sexfaldiga mästaren Serena Williams är klar för ytterligare en final i US Open i New York. Amerikanskan vann lätt semin mot lettiskan Anastasija Sevastova med 6–3 6–0 på 66 minuter. I finalen väntar Naomi Osaka som blir första japanska i en Grand Slam-final.

Serena Williams har inte vunnit en Grand Slam-titel sedan Australian Open-segern i januari 2017.

– Det är faktiskt helt ofattbart. För ett år sedan slogs jag bokstavligen talat för mitt liv på sjukhuset efter att ha fött barn, säger Williams till BBC.

Det blir 36-åriga Williams första US Open-final sedan 2014 då hon vann mot danskan Caroline Wozniacki.

– Vad som än händer känns det som om jag redan har vunnit, funderar Serena.

Historiska Osaka: ”Ville möta Serena”

Naomi Osaka skrev historia genom att slå fjolårsfinalisten och hemmahoppet Madison Keys med 6-2,6-4 och bli första japanska i en Grand Slam-final.

Hon drevs av en speciell känsla under matchen:

– Det här kommer att låta illa men jag tänkte på hur mycket jag ville möta Serena, just bara därför att hon är Serena, säger 20-åringen som tidigare i år vann storturneringen i Indian Wells.

Osaka föddes i Japan men flyttade som treåring till just New York där hon växte upp innan hon flyttade till Florida och har dubbelt medborgarskap.

– Att åka till Japan är som en superhäftig semester, säger Osaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.