Caroline Wozniacki stötte på patrull i sin andra match i Auckland och blev utslagen. Foto: TT.

Wozniacki chockföll mot 18-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande mästaren i Australian Open, Caroline Wozniacki, åkte på ett rejält bakslag i sina förberedelser inför årets första Grand Slam.

Världstrean blev sensationellt utslagen av 18-åriga kanadensiskan Bianca Andreescu, rankad 152:a, som vann med 6-4, 6-4 efter 2.14 på banan som lystes upp av elljuset i kvällsmörkret i Auckland, Nya Zeeland.

Matchbollen var en av matchens bästa. Det var en tung baslinjeduell där ingen spelare vek ner sig. Till slut hittade kanadensiskan en vinkel och tryckte iväg en hård forehand som Wozniacki inte kunde nå. Andreescu sjönk ner på banan och bara tog in ögonblicket och tackade danskan för matchen och gick sedan och kramade om sitt team på läktaren.

Australian Open

Avslöjade kronisk sjukdom i höstas

– Det är en dröm som blivit sann och mitt självförtroende förbättrades 20 gånger i dag. Hon har ju vunnit en Grand Slam och varit världsetta, säger Andreescu till WTA.

Wozniacki, som fick med sig en vinst i den förra omgången, vinkade till publiken och lämnade arenan utan att ge några kommentarer. 

I oktober berättade Wozniacki att hon lider av kronisk ledgångsreumatism.

Australian Open inleds 14 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet