Caroline Wozniacki är klar för kvartsfinal efter vinst i tre set mot schweiziskan Golubic. Foto: Bildbyrån

Wozniacki klar för kvartsfinal efter besvär

Uppdaterad
Publicerad

Danska världssexan Caroline Wozniacki är klar för kvartsfinal i Swedish Open i Båstad, men det krävdes ännu en gång tre set för att danskan skulle gå vidare. Schweiziska Viktorija Golubic, rankad 69 i världen, pressade Wozniacki som till slut vann med 6-2, 2-6, 6-4.

Efter bekväma 6-2 i första set såg det ut som att Caroline Wozniacki skulle få en enkel resa till kvartsfinal i Båstad. Men 24-åriga Golubic kom tillbaka och vann andra set med samma siffror. I avgörande set gick Wozniacki fram till 4-2, och då trodde nog alla att danskan hade avgjort matchen.

Men Golubic kom tillbaka ännu en gång, och kvitterade 4-4, efter att ha brutit Wozniackis serve. Men världssexan knöt ihop säcken med starkt spel från baslinjen, och lite kyligare nerver än schweiziskan.

Nu väntar kvartsfinal för Wozniacki, som inte har fått har fått spelet att stämma till hundra procent så här långt. Även i sin första match i turneringen, mot Pauline Parmenterier, krävdes tre set för att gå vidare.

– Jag gjorde en del misstag i andra set, men i tredje kunde jag hålla ihop mitt spel och vinna till slut, nu ser jag fram emot kvartsfinalen, säger Caroline Wozniacki till tv3sport.

Hon ställs nu mot ukrainskan Kateryna Kozlova i kvartsfinal, som i sin tur besegrade Johanna Larssons exekutor, tyskan Berthel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.