Aryna Sabalenka är klar för final i Eastbourne. Foto: TT.

Okänd vitryska välter världsspelare i Eastbourne

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Wozniacki räddade en matchboll när hon slog Angelique Kerber med 2-6,7-6(7-4),6-4 i Eastbourne och blev klar för final – för andra året i rad. I finalen väntar okända vitryskan Aryna Sabalenka som varit en jättedödare i turneringen.

– Det var verkligen tufft. Jag har alltid tuffa matcher mot Angie och jag visste att det inte skulle bli lätt i dag, säger världstvåan Wozniacki till Reuters.

Danskan kommer att möta vitryskan Aryna Sabalenka i finalen. På vägen dit har den 20-åriga 45-rankade Sabalenka slagit ut tre topp 15-spelare. I dagens semifinal slog Sabalenka polskan Agnieszka Radwanska, som halkat ner till 31:a plats på rankingen, med 6-3,1-6,6-3.

Tittade på Wozniacki som litet barn

– Jag tittade på Wozniacki när jag växte upp och jag kan knappt vänta tills finalen. Jag trodde aldrig att jag skulle få spela mot Wozniacki när jag var liten och nu får jag fundera ut ett sätt att vinna, säger Sabalenka till WTA-touren.

Finalen i Eastbourne spelas under lördagen och Wimbledon inleds under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.