Caroline Wozniacki. Foto: Bildbyrån

Wozniackis mäktiga vändning

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Caroline Wozniacki låg pyrt till mot den 119-rankade kroatiskan Jana Fett. Då stod den danska stjärnan för en urstark vändning.

21-åriga Jana Fett stod med en 5–1-ledning i tredje och avgörande set med två matchbollar i egen serv till godo mot Wozniacki.

Då tog sig danskan till slut sig samman. Hon började hämta in, plockade ett viktigt break och vann till slut med 3-6, 6-2, 7-5 och är vidare till tredje rundan.

Australian Open

– Det var galet. Jag vet inte hur jag lyckades ta mig tillbaka in i matchen men är så glad att vara vidare. Hon var en svår motståndare och hade ingenting att förlora. När hon insåg att hon ledde med 5-1 slog hon av på takten något. Jag kände att det var min sista chans så jag var tvungen att attackarea, sade Caroline Woznicki efter matchen.

Spännande, dock inte fullt lika mycket som för Wozniacki, blev det även för Robert Lindstedt i herrdubbeln. Han och kroaten Franko Skugor vann två jämna set med 7–5 mot tjeckiska duon Roman Jebavy/Jiri Vesely och gick vidare till andra rundan.

Nadal vidare

Även Rafael Nadal, herrarnas världsetta, är klar för tredje omgången. Spanjoren besegrade Leandro Mayer, Argentina, med 3–0 i set: 6–3, 6–4, 7–6.

Den 16-faldige grand slam-segraren skickade Mayer runt banan med sina kraftfulla topspin-slag och efter två timmar och 38 minuter orkade inte argentinaren hålla sig kvar i matchen längre.

I övrigt har den andra rundan bjudit på ett par åldersmässigt anmärkningsvärda resultat. Servefantomen Ivo Karlovic, som fyller 39 nästa månad, blir den äldste spelaren i en tredjerunda i Australian Open på 40 år efter att ha besegrat Yuichi Sugita.

Han fick slita rejält för segern. Efter fyra timmar, 33 minuter och 53 servess hade kroaten vunnit mot japanen med 7–6, 6–7, 7–5, 4–6, 12–10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet