Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se omöjliga uppgiften för Rybakina i WTA-slutspelet Foto: WTA

WTA-slutspelsmatchen mellan Elena Rybakina och Aryna Sabalenka avbröts på grund av regn

Uppdaterad
Publicerad

Matchen i WTA-slutspelet mellan världsettan Aryna Sabalenka och Elena Rybakina tvingades avbrytas i slutet av andra set.

Då var vinden så stark att bollen blåste iväg när Rybakina skulle serva.

”Man måste skratta annars får man gråta”, säger kommentatorn.

Se de parodiska scenerna i spelaren ovan.

Det har funnits matcher som spelats i betydligt enklare förhållanden än den som storstjärnorna Aryna Sabalenka och Elena Rybakina tvingades genomlida i går.

Flera gånger tvingades matchen avbrytas på grund av regn och till slut beslutade arrangören i Cancun, Mexiko, att skjuta upp matchen till fredag.

Ställningen var då 6-2, 3-5 fördel Sabalenka.

Vid ett tillfälle tvingades 24-åriga Rybakina ta om sitt uppkast eftersom bollen blåste i väg. När hon väl fick i väg serven resulterade det i ett dubbelfel.

Arrangören har kritiserats

Resterande del av den här matchen och dubbelmötet mellan Coco Gauff/Jessica Pegula mot Laura Siegemund/Vera Zvonareva kommer att återupptas under fredagen, skriver WTA på X (tidigare Twitter).

Sabalenka kommer att ta tillbaka sin plats som världestta om hon tar sig till final.

Damspelaranas förbund, WTA, har medgett att årets upplaga av finalspelet inte har varit ”ett perfekt event” och har signalerat förändringar kopplade till banan efter att kritik från flertalet av spelarna inkommit.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sabalenka försöker gömma sig från regnet – här bryts matchen igen Foto: WTA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.