Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

Ymer fick ge sig i rysaren – sista svensken utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer är utslagen ur Australian Open. Svensken pressade 17-rankade ryssen, Karen Chatjanov, i fem set men fick tillslut ge sig i tiebreak med 8-10 och där med den sista svensken utslagen ur turneringen.

– Det gör ont. Ont som fan, säger Ymer till Tennisportalen.

I sin andra Grand Slam-start i karriären tog sig Mikael Ymer enkelt vidare från den första omgången. I den andra pressade han ryssen Karen Chatjanov, som tränas av Ymers tidigare tränare Fredrik Rosengren.

Två poäng från seger

Matchen pågick i över 4,5 timmar och innehöll 20 brutna servgame. 21-årige Ymer var illa ute i det femte setet men lyckades bryta Chatjanovs serve vid underläge 3-5 och stora delar av publiken jublade över svenskens framgångar i matchen. Ymer misslyckades dock att ta vara på chansen att serva hem setet och matchen och föll sedan i ett jämt tiebreak. Efter att ha haft ledningen med 8-6 i tiebreak förlorade Ymer fyra raka bollar och således matchen.

Australian Open

– Jag är nöjd med det mesta men det enda som grämer mig i efterhand är gemet från 6-5.  Jag vet inte om det var för att jag såg mållinjen eller för att jag blev trött. Min serve svek mig helt, säger Mikael Ymer till Tennisportalen.

21-åringen hade aldrig besegrat en så högt rankad spelare som Chatjanov och var två poäng från seger.

”Nervös över det här året”

Mikael Ymer, som åkte ut i den andra omgången av Franska öppna i fjol, blev som sista svensk utslagen ur Australian Open. Ymers två tidigare proffsmatcher som gått till fem set har han vunnit. Vid seger mot Chatjanov hade Ymer säkrat 1,2 miljoner kronor, nu fick han ”nöja sig” med 843 000 kronor.

Här näst väntar ATP-turnering i Montpellier för unge Ymer.

– I min kommande tävling i Montpellier ska jag ut mot dessa spelare igen och då gäller det att kunna göra allt ordentligt igen så jag kan göra om detta, vecka in och vecka ut. Det gör som sagt ont som fan just nu men jag vet att det här i slutändan kommer göra mig gott, säger Ymer till Tennisportalen.

KLIPP: Se när Nadal nästan knockar bollflickan

Setsiffrorna

2-6, 6-2, 4-6, 6-3, 6-7

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet