Ymer: ”Gillar fotboll mer än tennis”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer är Sveriges kanske största tennislöfte. Men faktum är att det inte är den enda sporten han varit lovande i.

– Utan att vilja skryta så är jag bra på i princip alla sporter jag vill spela. Jag spelade fotboll fram tills att jag var tolv, då blev jag tvungen att sluta på grund av skador och det blev för mycket tennis. Men även idag så gillar jag fotboll mer än tennis, säger Mikael Ymer.

Hade du hellre varit lovande fotbollsspelare än tennisspelare?

– Där kommer frågan. Jag gillar att spela det mer än tennis. Men jag gillar inte lagsporter, jag vill att allt ska ligga på mig. Och jag var så pass bra i tennis i ung ålder så det var aldrig någon tvekan vad jag skulle välja bort.

Bollade in med Djokovic

Trots att han inte ens är 17 år fyllda har han redan fått bekanta sig med flera av tennishistoriens främsta på nära håll. Under Wimbledon i somras fick han bolla in med ingen mindre än världsettan Novak Djokovic.

– Jag var väldigt nervös inför det, men han är en så skön person utanför så det släppte lite.

För Mikael Ymers del slutade Wimbledon-äventyret med en andraplats, efter finalförlust mot den över två meter långe amerikanen Reilly Opelka. Ymer sammanfattar vistelsen i England som den ”bästa veckan i sitt liv”.

– Man lever verkligen som en kung i en hel vecka, allt var verkligen ”amazing” med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.