Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Bröderna Ymers succé – välte Argentina i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Svensk drömstart på Davis Cup, Elias Ymer vann överraskande sin match mot argentinaren Sebastian Baez med 2–1 i tiebreak.

Lillebror Mikael tog hem sin med 2–0 i set mot den 17:e rankande argentinaren Schwartzman.

– Det är en riktig fin seger, vi ska vara riktigt stolta över det här, säger Mikael Ymer i intervjun efter matchen.

Sverige ställdes mot Argentina i den första gruppspelsmatchen av Davis Cup. Elias Ymer spelade den första matchen, där han mötte den 37:e-rankade argentinaren Sebastian Baez, 21 år. Elias Ymer själv är rankad 119:e i världen.

Det var inget som märktes under matchen i Bologna.

Första set gick till svensken, men efter att argentinaren inlett bäst. Men till slut kunde Elias Ymer vinna med 6–4. Det andra setet tog argentinaren hem med 6–3, och det gick till ett tredje och avgörande set.

Nagelbitare i sista set

Där blev det spännande. Elias Ymer hade fyra matchbollar i tredje, men Baez kunde ta in och tvingade fram ett tiebreak. Svensken gick inte att känna igen från tidigare under setet.

Där gick Elias Ymer upp till matchboll och kunde till slut vinna matchen med 7–6 (7–4) i tiebreak.

– Det var en galen match, jag tyckte jag spelade fantastiskt, säger han i intervjun efter matchen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Lillebror chockade 17:e rankade argentinaren

I den andra matchen spelade lillebror Mikael Ymer mot Diego Schwartzman, Sydamerikas bästa tennisspelare, rankad 17:e i världen. Mikael vann första set klart med 6–2 och skrällde sig sedan till seger genom 6–2 i andra också.

– Vi har bra tillit till gruppen och tränarna, bra energi, i dag ska vi fira den här, det är en riktig fin seger, vi ska vara riktigt stolta över det här, säger Mikael Ymer i intervjun efter matchen.

I dubbeln mötte André Göransson och Elias Ymer Maximo Gonzalez och Horacio Zeballos, rankade femma i världen i dubbel. Svenskarna tog emellertid det första setet, med 6–3, men förlorade sedan två raka med 3–6 och 2–6 och matchen med 1–2.

Trots allt blev det seger för Sverige mot Argentina, en stor skräll.

– Det är en väldigt stark grupp, kanske den starkaste, säger Sveriges Davis Cup-kapten Johan Hedsberg till SVT Sport.

Davis Cup

Sverige (rankat 13:e i världen) spelar i grupp A, som avgörs i Bologna. I gruppen spelar även Kroatien (1), Italien (7) och Argentina (12).

Varje match mellan länderna består i sin tur av två singel- och en dubbelmatch. De två lagen med flest poäng går sedan vidare till slutspelet som avgörs i Málaga i november.

Det svenska laget: Mikael Ymer (98:a i världen/783:a i dubbel), Elias Ymer (119/401), Jonathan Mridha (538/1 457), Dragos Madaras (292/657) och André Göransson (-/68).

Stjärnor i gruppen: Jannik Sinner, Italien (11), Matteo Berrettini, Italien (15), Marin Cilic, Kroatien (16), Diego Schwartzman, Argentina (17). Francisco Cerundolo, Argentina (27).

Sveriges matcher:

I dag: Argentina

Torsdag: Kroatien

Söndag: Italien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.