Foto: Eurosport

Ymer ute ur Wimbledon efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer hade 1-1 i set mot den 19-rankade kanadensaren Felix Auger-Aliassime. Men i det tredje setet halkade han på gräset i Wimbledon och efter det tog motståndaren hem två raka och vann med 3-1 (6-4, 4-6, 7-6, 6-1).

– Först gjorde det väldigt ont och jag var rädd i början, det kändes som ett knivhugg, säger Ymer enligt Tennisportalen.

Det började inte bra för Ymer då 20-årige Felix Auger-Aliassime bröt hans serve direkt. Det setet vann kanadensaren med 6-4, men i det andra setet var det Ymers tur att börja bra.

Han gick upp i en 2-0-ledning och vann sedan med 6-4.

I tredje set halkade 22-årige Ymer och blev liggande. Han steg sedan upp, men fick behandling en god stund innan matchen kunde fortsätta.

– Först gjorde det väldigt ont och jag var rädd i början, det kändes som ett knivhugg och ett rejält ryck. Jag försökte göra några knäböj och det högg till då ännu mer. Då var jag orolig men efter att jag promenerade och tog två smärtstillande så var det okej och lugnade sig ganska snabbt, säger Ymer.

Han kunde ändå spela vidare, till synes obehindrat, och då tog svensken tredje set till tiebreak. I det avslutande setet var det inget snack och man kunde se Ymer klaga på det blöta gräset flera gånger.

– Jag tyckte det var tre väldigt bra set. Starten var lite seg men jag kom igång ändå allt eftersom. Ibland är det lätt att det rinner iväg, framförallt för egen del men jag kände att jag hängde med och bet mig in i matchen.

Mikael Ymers första huvudturnering i Wimbledon tog slut i den andra rundan. Auger-Aliassime möter nu den skandalomsusade australienaren Nick Kyrgios.

KLIPP: Ymer vann fyra timmar långa rysarmatchen (30 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.