Alexander Zverev höjer pokalen efter att ha vunnit turneringen på hemmaplan i Köln i söndags. Foto: TT

Affischnamnet Zverev klar för Stockholm Open – ett år i förväg

Uppdaterad
Publicerad

Ett år i förväg kan Stockholm Open presentera en riktig stjärna: Världssjuan Alexander Zverev som var i final i US Open för en dryg månad sedan.

– Jag har haft förmånen att träffa flera av de svenska tennislegendarerna som jag sett upp till i hela mitt liv; Björn, Mats, Stefan och Thomas, säger den 23-årige tysken till arrangören.

Han tänker på idel ädel svensk tennisadel i form av Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg och Thomas Enqvist. Zverev har även skrivit på för att spela 2022.

Stockholm Open har spelats i Kungliga tennishallen sedan 1969 och är populär på touren.

– Att få komma till anrika och omtyckta Stockholm Open ser jag otroligt mycket fram emot. Kanske har jag också turen att få möta någon av bröderna Ymer igen när jag är där, säger Zverev.

”Kommer dominera i framtiden”

– ”Sascha” Zverev har trots sin unga ålder redan etablerat sig i yttersta världseliten.Sina meriter från segern i ATP Finals 2018 och finalplatsen i US Open i år bekräftar allas förväntningar på att Zverev blir en av de nya spelarna som kommer dominera herrtennisen i framtiden, säger Thomas Enqvist, trefaldig vinnare av turneringen, som nu är tävlingsledare.

Enqvist och Zverev har ett nära samarbete och spenderat mycket tid tillsammans.

KLIPP: Mikael Ymer vann direkt i Stockholm Open: ”En bonus” (16 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.