Skrällen: Axling ute ur VM efter knock

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Patricia Axling är ute ur thaiboxnings-VM. Den regerande världsmästaren knockades i den andra ronden vilket gav italienskan Martine Michieletto segern.

Patricia Axling, som vann första ronden, inledde den andra i ett högt tempo och fick in många fina kombinationer. Men en bit in i ronden fick Martine Michieletto läge att utnyttja armbågen – vilket hon gjorde. Svenskan knockades och blev sedan liggandes på marken flera minuter innan hon kunde ta sig upp efter den hårda armbågen.

Segern tilldelades italienskan och Patricia Axling, som vann VM-guld både 2017 och 2016, är därmed ute ur VM-turneringen. Semifinalförlusten i 57-kilosklassen innebär att Axling tar med sig ett brons från Mexiko.

Däremot är Angela Mamic och Constantino Nanga klara för VM-final. Mamic, som tävlar i 71-kilosklassen, dominerade den första ronden och turkiskan Tugce Akkus träffade bara svenskan med knät några enstaka gånger.

Svenskans övertag var stort även i den andra ronden och först i den tredje höjde Akkus tempot eftersom hon var tvungen att gå för en knock för att vinna matchen. Trots det var det aldrig något snack – Mamic vann klart och nu väntar final för svenskan.

Två svenska VM-brons

För Constantino Nanga i 81-kilosklassen blev det en enkel seger i semifinalen mot Anatolii Sukhanov från Ukraina.

Sverige har också tagit två VM-brons genom Filiph Waldt och Mathias Jonsson. Waldth i 60-kilosklassen ställdes, precis som i VM-finalen i fjol, mot Pawit Chilnak och precis som förra året blev det svensk förlust.

– Det kändes bra i första ronden, jag trodde jag vann den. Sen var det som att han höjde växeln i andra och jag gick in i alla hans tekniker. Är besviken just nu, väntade ett år på att få revansch. Men man får väl försöka vara nöjd med en bronsmedalj och träna ännu hårdare, säger Filiph Waldt till budokampsport.se.

Mathias Jonsson blev dagens andra bronsmedaljör efter förlust mot ukrainaren Igor Liubchenko i 63,5-kilosklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.