Patricia Axling när hon vann VM-guld i maj. Foto: Bildbyrån.

”Väldigt ärofyllt, får nästan gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Patricia Axling blev i dag historisk när hon blev nominerad till ”årets nykomling” på Idrottsgalan – den första nomineringen för budo- och kampsport någonsin. ”Det känns väldigt ärofyllt och helt fantastiskt att bara vara nominerad. Jag får nästan gåshud”, säger Axling till SVT Sport.

Patrica Axling har haft ett makalöst bra år. Ett SM-guld, ett VM-guld och ett EM-guld har det blivit för Stockholmsboxaren.

– Mitt mål i våras när jag åkte på VM var att ta medalj, det blev guld. Så när jag åkte till EM var det bara guld som gällde. Lyckligtvis höll jag för pressen kunde hålla mig skadefri, säger Patrica Axling.

En stor dag för kampsporten

– Min landslagsdebut kom i år så det har nog mycket att göra med nomineringen. Jag tror att många inom kampsporten är glada för min skull och förhoppningsvis är det också bra för sporten om intresset ökar.

Axling tror att chansen finns att hon tar hem det ärofyllda priset.

– Det är svårt att säga på rak arm, jag har inte hunnit kolla upp de jag är nominerade tillsammans med än. Men har man tagit en guldtrippel så har man nog rätt bra chans att vinna.

Årets nykomling och lilla bragdguldet:

Ebba Andersson, längdskidor

Patricia Axling, thaiboxning

Victor Nilsson Lindelöf, fotboll

Jesper Svensson, bowling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.