Efter dopningsavstängningen – Johaug förlorare i comebacken

Publicerad

I ett regnigt Holmenkollen var Therese Johaug var tillbaka som en förlorare. Hon fick nöja sig med en tredjeplats i den första tävlingen sedan dopingavstängningen lyftes.
Ingvild Flugstad Östberg segrade i rullskidsloppet på 6,3 kilometer jaktstart.

Therese Johaug tävlade i dag för första gången sedan hon avtjänat sitt dopingstraff. Hon låg fyra efter prologen men kämpade sig förbi Astrid Urenholt Jacobsen och knep tredjeplatsen.

– Det är väldigt bra känns bra att känna på tävlingsnerverna. Märker att det är lite ovant men jag är väldigt nöjd med att vara tillbaka, säger Johaug till NRK.

Ingvild Flugstad Östberg segrade framför Ragnhild Haga som blev tvåa. Men konkurrenterna menar att dagens tävlingen inte säger så mycket om Johaugs form eftersom att det inte var tillräckligt långa uppförsbackar. Något Johaug håller med om.

– Rullskidor är rullskidor, skidor är skidor och löpning är löpning, så vi tar med det som bra tävlingsträning till vintern. Så får vi se vem som drar det längsta strået när vi startar, säger Johaug.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer