Björn Goop vann Prix d'Amérique för tredje gången. Foto: TT.

Björn Goop vann Prix d'Amérique – för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

Björn Goop vann i dag Prix d'Amérique med hästen Face Time Bourbon – för andra året i rad.

Därmed är han förste svensk att vinna det prestigefyllda loppet två år i rad.

– Det är fantastiskt, säger han.

Prix d'Amérique ses som världens mest prestigefyllda travlopp. Det franska loppet avgjordes i dag i Paris, och vanns för andra året i rad av den svenske kusken Björn Goop och hästen Face Time Bourbon.

Det var ekipagets andra raka seger, och Goops tredje på fyra år. Han vann även 2018, men då tillsammans med Readly Express.

– Det är helt enormt. Goop kör föredömligt och Face Time Bourbon är bästa hästen i världen, säger ägaren Antonio Somma till TV12.

Favoriter

Björn Goop och Face Time Bourbon var de stora favoriterna inför årets upplaga av Prix d'Amérique på Vincennes utanför Paris.

På upploppet tog Goop kommandot, där han lade sig i andraspår och passerade konkurrenterna.

Jean-Michel Bazires Davidson du Pont knep andraplatsen medan Franck Nivards Gu d'Heripre blev trea.

”Vilket jävla krig”

Goop blev redan historisk som den förste svensken att vinna superloppet två gånger, och blev i dag alltså den förste svensken att vinna loppet tre gånger, och den förste att göra det två år i rad.

– Fy fan! Ursäkta språket, men vilket jävla krig det var. Hästen är fantastisk. Men vi fick verkligen utöva alla makter för att komma dit i dag. Allt löste sig inte perfekt, men det blev perfekt. Det är klart att man saknar publiken. Men just känslan, just med den här hästen...sade Björn Goop efter segern, enligt Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.