Double Exposure överlägsen på Jägersro Foto: Arkiv Bildbyrån

Double Exposure överlägsen på Jägersro

Uppdaterad
Publicerad

Det enda stoet i Hugo Åbergs Memorial satte killarna på plats.

Daniel Redén-tränade Double Exposure var aldrig nära att förlora och lade beslag på segerchecken på drygt 1,6 miljoner kronor.

– Vilken fantastisk häst, sade Redén.

Storloppstriumferna har avlöst varandra för Solvallatränaren under 2020. Diana Zet har vunnit såväl Drottning Silvias Pokal som Stochampionatet, Don Fanucci Zet Sprintermästaren och Propulsion Elitloppet.

Nu adderade Redén ytterligare en storloppstriumf då Double Exposure tog hem anrika Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i Malmö, efter ha att vunnit starten i lag med Örjan Kihlström och kontrollerat varje meter av loppet. Segertiden skrevs till 1.09,3 över 1 609 meter och förstapriset var 1 609 000 kronor.

– Vilken fantastisk häst. Hon börjar klättra nu, detta är en ny Delicious, sade Redén.

Den Delicious som syftas på är världsrekordhållaren Delicious vars karriär innehöll mängder av världsprestationer, men även problem med hälsan.

– Double Exposure drabbades av en hovbensfraktur förra året, men är stark som har kommit tillbaka. Vi har länge matchat henne snällt och bara tävlat mot ston, men nu var det ut mot killarna, sade Redén.

Hugo Åbergs Memorial har körts varje år sedan 1970 och antalet ston som lyckats vinna har varit försvinnande få. Double Exposure blir den blott fjärde i loppets historia och därtill den första sedan Fridhems Ambra lyckades med samma bedrift 1999.

Elitloppstvåan Cokstile fick finna sig i att sluta tvåa i ytterligare ett storlopp och hemmahoppet Tae Kwon Deo slutade trea. Fyraårige Ecurie D. hamnade för långt bak i fältet för att kunna utmana om tätplatserna, men stod för en berömvärd insats som fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.