”Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag”, sade Kolgjini i samband med avslöjandet om det positiva kokainprovet. Foto: Bildbyrån.

Travkusk fick sex månader för kokain

Uppdaterad
Publicerad

Travkusken Adrian Kolgjini blir avstängd i sex månader sedan han testat positivt för kokain.

Det beslutade Svensk travsports disciplinnämnd på onsdagen.

Förbundet har aldrig tidigare haft något dopningsärende som gällt kokain, men skriver på sin webbplats att man har tittat på straffskalan i samhället samt jämfört med den internationella galoppsporten som har sex månaders avstängning för kokaindopning.

Tror någon lagt drogen i hans glas

Det var i december som Kolgjini åkte fast vid ett dopningstest. Han har sagt att han inte medvetet tagit kokain och tror att någon lagt ner drogen i hans glas under en fest.

– Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här, sade han till tidningen Sulkysport.

Adrian Kolgjini kan överklaga beslutet till Svensk travsports överdomstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.