Sundin, Lidström och Alfredsson Foto: TT Nyhetsbyrån

Trio ska hjälpa Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att den nya förbundskapten och hans stab presenterades tillkännagavs även en annan tung trio, Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström, Mats Sundin kliver alla in som rådgivare till den nya staben.

Det är en meriterad skara som under ett års tid ska fungera som bollplank för Tre Kronor, Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström, Mats Sundin.

– Fantastisk kunskap i gänget. Vi ska försöka tömma dem på mycket information. Jag hoppas att de vill vara involverade i allt från att välja spelare till spelsätt, säger Rikard Grönborg.

– Vi får se vem som göra vad, och hur deras roller kommer se ut, men det är förstås en jättefördel att ha med sådana namn med den erfarenheten”, säger han.

Detta är ett nytt koncept som efter cirka 14 månader ska utvärderas. Det är första gången i svensk landslagshockey som man kommer använda sig av rådgivare.

NHL-trion jobbar gratis

Lön kommer ingen i stjärntrion ta ut, menar generalsekreteraren Tommy Boustedt.

– Vi har inte pratat om någon ersättning över huvud taget. Alla tre har sagt att de vill vara med och ge tillbaka för det de har fått från svensk ishockey, säger Boustedt.

2010-16 Pär Mårts.

2005-10 Bengt-Åke Gustafsson.

2002-04 Hardy Nilsson.

2000-02 Anders Hedberg, general manager (Hardy Nilsson VM-tränare 01 och 02).

1998-2000 Peter Wallin, general manager (Sune Bergman/Stephan Lundh VM 1999, Hardy Nilsson/Stephan Lundh 2000).

1995-98 Kent Forsberg.

1992-95 Curt Lundmark.

1990-92 Conny Evensson.

1986-90 Tommy Sandlin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet