Lisa Nordén kramas om av mamma Kerstin efter målgång i damernas triathlon vid Fort Copacabana under OS i Rio de Janeiro. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Lisa Nordén: ”Rio var mitt sista OS”

Uppdaterad
Publicerad

Triathleten Lisa Nordén fick slita för att ta sig till OS i Rio men lyckades inte följa upp silvret från London 2012 utan blev 16:e. ”Rio var mitt sista OS”, säger Nordén till SVT Sport.

– Det är i alla fall planen att Rio var det sista och jag har pratat med SOK om det. De säger att om det känns bra och om jag skulle fundera på att ändra mig så är dörren inte stängd till Tokyo.

Hon har inriktning på VM-serietävlingen i Stockholm till sommaren. Det blir kulmen på en satsning utvalda världscup- och VM-serierace.

Rio 2016

– Det vore en dröm att få leverera ett bra lopp i Stockholm, funderar Nordén.

Ska åka på läger med norska landslaget

32-åringen har tagit hand om kroppen för att läka under senhösten, byggt upp den från grunden för att undvika skador, och även gjort klart med ett nytt eget team och kommer att åka på läger med det norska landslaget lett av sportchefen Arild Tveiten.

– De jobbar mer vetenskapligt och jag kommer att få mer data där jag kan jobba upp mina trösklar, säger hon och förutom en långsiktig satsning mot Halvironmanlopp 2018 kommer hon till sommaren 2017 även att delta vid cykel-SM för att köra tempo.

Gör debut i maj

Nordén kommer att lyssna mycket på hur kroppen reagerar på träningen och planen är att säsongsdebutera i maj.

– Jag lyssnar på kroppen och det är den som får berätta. Är jag inte redo i maj kommer jag att debutera senare, säger Nordén.

Förra säsongen blev hackad eftersom hon behövde tävlingar för att kvala in till OS och flera skadeuppehåll gjorde att flytet aldrig infann sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet