Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbild: Tilda Månsson vann i Australien. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Tilda Månsson spurtade ner en trio i Australien: ”Lättad att få visa spurtkapaciteten”

Uppdaterad
Publicerad

Talangen Tilda Månsson vann världscuptävlingen i Wollongong efter att ha spurtat ner tre andra motståndare på upploppet.

”Jag är så glad över att ha tagit hem segern”, skriver Månsson på Instagram.

Det var första gången som en världscuptävlingen i triathlon, en sprint, arrangerades i Wollongong söder om Sydney på Australiens östkust.

Den spridning som uppstod på den inledande simningen över 750 meter samlades in på cykelloppet över 20 km. När den avslutande kuperade löpningen över 5 km tog vid var det sju löpare som tidigt gick loss, en krävande uppgift i blåsten och regnet.

”En enorm lättnad”

När löparna närmade sig upploppet tog 19-åriga Månsson initiativet och vann något steg före en trio. Det krävdes målfoto för att skilja tvåan och trean. Löpstarka Månsson, tog sin tredje världscupseger, var glad över att just löpningen fungerade så bra.

”Efter några tuffa veckor där jag inte har mått så bra i löpningen var det en enorm lättnad att få visa mig själv att löpkapaciteten finns där. Jag har gjort stora framsteg för att få till spurten”, skriver Månsson.

Månsson tog viktiga rankingpoäng i jakten på att nå en OS-plats.

Resultat sprint triathlon Wollonggong, Australien:

1) Tilda Månsson, Sverige, 1.00.39

2) Maria Velasquez Soto, Colombia, 1.00.40

3) Ainsley Thorpe, Nya Zeeland, 1.00.40

4) Rachel Klamer, Nederländerna, 1.00.40

5) Erica Hawley, Bermudas, 1.00.42

6) Roksana Slupek, Polen, 1.00.46

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.