Tilda Månsson tog JVM-guld i Triathlon i Kanada Foto: World Triathlon

Tilda Månsson tog JVM-guld i triathlon i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Månsson säkrade JVM-guldet i triathlon under fredagen.

Tävlingen ändrades dock till ett duathlon på grund av väderförhållandena.

– Det känns väldigt bra, det är svårt att beskriva. Jag hade hoppats på ett triathlon, men det är samma för alla, säger Månsson till SVT Sport.

Tilda Månsson bärgade ett svenskt JVM-guld i triathlon, som blev ett duathlon (löpning-cykling-löpning) under fredagen i Montreal, Kanada.

– Det kom väldigt mycket regn och då blev värdena i vattnet dåliga. De har gränser för olika bakterier i vattnet, och det blev för dåliga värden, berättar svenskan.

Simningen uteblev och ersattes av en till löpning.

– Min styrka är i löpningen, så på så sätt blev det väl bra. Men jag hade såklart hoppats på triathlon.

Månsson hade sällskap in i första varvet på den avslutande löpningen men på det andra varvet hade hon gjort sig av med Jule Behrens, Tyskland, som tog silvret.

Månsson, som tog guld på junior-EM i Polen i slutet av maj, hoppas nu på att få ta nästa steg i karriären.

– Det är inte helt klart, men jag hoppas på att få köra seniortävlingar och i världscupen i framtiden. Man går på ranking så det gäller bara att fortsätta prestera, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.