Jättemiss av seg och ilsken Myhrer

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna hade problem i det orytmiskt satta första slalomåket i klassiska Kitzbühel i ymnigt snöfall. André Myhrer var vansinnigt arg över att tävlingen flyttats på grund av det dåliga vädret.

– Synd att vi ska få behöva åka i en sådan här skit, säger Myhrer, som hade det tungt, till SVT.

Mattias Hargin är bäst med men är hela 1,83 efter ledande Marcel Hirscher som har rivalen Felix Neureuther tätt bakom. De står i särklass.

Världscupen i alpint

”Bland de oskönare åken jag kört”

– Det var bland de oskönare åken jag kört i världscupen; fick snö på glasögonen och det var sjukt svårt. Hoppas hitta en skönare känsla i andra åket, säger Hargin.

André Myhrer hade en stor miss i början och såg sedan otroligt seg ut när han krånglade sig i mål 3,26 efter. Det var ingenting som stämde. Blir en kamp för att få köra andra åket (30 bästa).

– Det känns som om skidorna satt fast i snön och jag hoppas att de andra åker långsamt så att jag får åka andra åket. Känslan var väldigt seg och det var tufft, säger Myhrer till SVT och blev bönhörd.

Han rasade till visserligen till 24:e plats men får åka det andra åket och får ett bra startnummer då.

”Synd att de ska flytta slalomen till en skitdag”

Han är kritisk till att arrangörerna valde att flytta slalomen till dagens förutspådda snöfall.

– Synd att de ska flytta slalomen till en skitdag när de vet att det är dåligt väder. Vi tränar ju lika mycket som alla andra; det ser ju för jävligt ut även om det är lika för alla, säger Myhrer till SVT.

Det gick dock att få på kanonåk långt ner i startlistan. Schweizaren Luca Ärni åkte i mål som trea – 1,26 efter att faktiskt ha tagit in på Hirscher i slutdelen där fansen jublade vilt.

Även Anton Lahdenperä kvalade som 27:a in till det andra åket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet