Anna Dyvik debuterar i Ski Classics Foto: Bildbyrån

Anna Dyvik debuterar i Ski Classics – tre svenska mästare till start

Uppdaterad
Publicerad

Anna Dyvik gör debut i Ski Classics i helgen under tävlingarna i Orsa. SM-guldmedaljören på sprint är tillsammans med Gustaf Berglund och Olof ”Olle” Jonsson nya tillskott i team Ramudden.

Dyvik, Berglund och Jonsson tog alla SM-guld på olika distanser under längdmästerskapet i Skövde för två veckor sedan. Trion fortsatte med pallplatser även under förra helgens längdtävlingar i Ulricehamn. Till helgen väntar nu en ny utmaning – dubbla starter i Ski Classics i Orsa.

– Det känns jättespännande. Alla tre kör redan i helgen båda dagarna, säger Ramuddens teamchef Lina Korsgren till SVT Sport.

Både Gustaf Berglund och Olle Jonsson har kört för teamet förut och Korsgren ser med spänning fram emot helgens dubbeltävling i Orsa.

– Det blir spännande att följa, Gustaf har kört för teamet förut i Marcialonga ifjol och jag tror att han kan bidra mycket för laget bland annat i det taktiska, samma med Olle som också kört för oss förut, säger Korsgren.

”Tillför en trygghet”

Och fortsätter:

– Jag tror det tillför en trygghet i laget, lördagens lopp kommer nog bli väldigt tufft och tajt, nu hoppas vi kunna få ut ännu mer av laget med sex herråkare på start.

För Anna Dyvik så blir det Ski classics-premiär.

– Jag tog kontakt med Anna och frågade om hon var sugen på att testa lite långlopp eftersom det är ett litet uppehåll i deras traditionella säsong. Hon var sugen och jag hoppas att vi kan visa långloppen och att hon får uppleva tjusningen med långlopp.

Efter helgens tävlingar i Orsa är Vasaloppet nästa tävling i långloppscupen, huruvida trion startar där eller ej, är inte bestämt.

– Alla tre kör nu i helgen och sedan gör vi en utvärdering inför kommande tävlingar, men det är vårt mål att de ska stå på start även i Vasaloppet, säger Korsgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.