Anna Dyvik tackar ja till landslagsplats Foto: Bildbyrån

Anna Dyvik tackar ja till landslagsplats

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen satsade Anna Dyvik, 27, på egen hand.

Till kommande säsong tackar hon ja till en plats i landslaget.

– För att ta ännu ett kliv till nästa vinter tror jag att det bästa för mig är att vara med i landslaget i år, säger Dyvik i ett pressmeddelande.

Anna Dyvik tog sig ända till vinterns OS trots att han inför säsongen valde att inte ingå i landslagstruppen och istället satsa på egen hand.

Men nu står det klart att hon till nästa säsong återvänder till landslaget där hon har blivit erbjuden en plats.

– Jag är väldigt stolt att jag vågade gå min egen väg utanför landslaget förra året och väldigt tacksam till de som stöttade mig i det. Men för att ta ännu ett kliv till nästa vinter tror jag att det bästa för mig är att vara med i landslaget i år. Exempelvis är den stöttning man får kring material och skidor i landslaget en viktig pusselbit som jag vill prioritera, säger Dyvik i ett pressmeddelande.

– För mig är det väldigt tydligt vad som utvecklar mig som skidåkare och samtidigt får mig att må bra som person. Så jag är väldigt glad att jag och landslaget har kommit överens om ett upplägg som passar mig som person och att de är villiga att anpassa vissa delar av sin verksamhet så det också passar mig och kommer fortsätta utveckla mig som skidåkare, säger Anna Dyvik.

För två veckor sedan meddelade den skadedrabbade sprintstjärnan Linn Svahn, 22, att hon likt Dyvik förra säsongen kommer att köra utanför landslagets regi.

KLIPP: Dyvik om gubbarnas kommentarer: ”Gud vad du klagar” (1 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.