Elsa Fermbäck bästa svenska i första åket

Uppdaterad
Publicerad

Slalom i Lienz.

Då blev Elsa Fermbäck överraskande bästa svenska i det första åket.

– Hon hade ingen respekt och körde som man ska, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Anna Swenn Larsson såg länge ut att bli bästa svenska i damernas slalom i Lienz.

Swenn Larsson, som gör sin comeback-säsong, såg stabil ut och åkte in på en fjärdeplats – men petades ner till en åttondeplats, 0,84 efter ledande Petra Vlhova, trodde man.

Men det blev inte så. Elsa Fermbäck, som gick ut som den 33:e åkaren, gick i mål som åtta, 0,82 efter Vlhova och petade ner Swenn Larsson till nionde plats.

– Elsa konfirmerade den formen hon visade upp förra säsongen. En riktigt fin åkning av henne. Hon hade ingen respekt och körde som man ska, hon verkade knappt förstå vad som hade hänt, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

”Något stort på gång”

Sara Hector har imponerat stort i säsongsinledningen.

Tre raka pallplatser, senast en tredjeplats i gårdagens storslalom, och när det var dags för första åket i slalom fortsatte hon att imponera.

Svenskan startade åket fint, men det drog ifrån mot slutet när hon gick i mål 1,09 efter Vlhova och ligger på en 16:e plats inför andra åket.

– Hon är helt klart med även i slalom. Det bådar gott inför framtiden, hon har något stort på gång även i slalom, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg i sändningen.

Även Moa Boström Müssener är vidare till andra åket. 

Charlotta Säfvenberg blev 34:a och gick därmed inte vidare. Detsamma gäller Magdalena Fjällström, Liv Ceder och Hanna Aronsson Elfman som körde ur.

KLIPP: Hector: ”Det är många grejer som fungerar nu”

Svenska placeringar i första åket:

8. Elsa Fermbäck (+0,82)

9. Anna Swenn Larsson (+0,84)

16. Sara Hector (+1,09)

29. Moa Boström Müssener (+1,88)

34. Charlotta Säfvenberg (+2,14) – ej vidare

Magdalena Fjällström – körde ur

Liv Ceder – körde ur

Hanna Aronsson Elfman – körde ur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.