Foto: Bildbyrån

Åtta svenskor i slalompremiären – Swenn-Larsson visar form

Uppdaterad
Publicerad

Åtta svenskor får chansen i slalompremiären i Levi i helgen.

– Vi har tränat på utmanande underlag och Anna (Swenn-Larsson) åker riktigt bra, säger landslagschefen Christian Thoma.

På grund av covid-19-pandemin kör alpindamerna två slalomtävlingar i den finländska skidorten på lördag respektive söndag, medan herrarnas slalompremiär inte blir av förrän i Alta Badia om en månad.

– Vi har kunnat förbereda oss på ett bra sätt under hela försäsongen. Åkarna har följt den plan som vi har satt upp och nu under senare delen av försäsongen har vi varit i Sverige och kunnat träna under mycket bra förhållanden”, säger landslagets damchef Christian Thoma i ett pressmeddelande.

Bland de väntade namnen i truppen finns Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström. Dessutom gör Charlotta Säfvenberg comeback efter sin knäskada.

– Vi har tränat på utmanande underlag och Anna åker riktigt bra. Tycker att Emelie blivit allt bättre och tagit för sig på ett bra sätt även när förhållandena inte är enkla. Charlotta kommer tillbaka efter en skada och har missat en hel del skidåkning, men hon har kommit tillbaka starkt”, säger Christian Thoma.

KLIPP: Anna Swenn-Larsson: ”Jag gillar ju att bestämma (6 november 2020)

Premiärtruppen

Åtta svenska åkare kommer att stå på start i Levis slalomtävlingar på lördag och söndag:

Estelle Alphand, Åre, Anna Swenn Larsson, Rättvik, Emelie Wikström, Sävsjö, Sara Hector, Kungsberget, Charlotta Säfvenberg, Umeå, Sara Rask, Sollentuna, Moa Boström-Mussener, Uppsala, Hanna Aronsson Elfman, Kil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.