Marte Olsbu Röiseland missar den norska premiären och har nu siktet inställt inställt på världscuppremiären i Finland. Foto: TT

Bekräftat: Marte Olsbu Röiseland missar norska premiären

Uppdaterad
Publicerad

OS-drottningen Marte Olsbu Röiseland missar den norska premiären i Sjusjön nästa helg. Även Tiril Eckhoff har haft problem och tar beslut de närmsta dagarna.

– Det blir för tidigt för mig. Jag har förhoppningar om att delta i världscuppremiären i Kontiolathti i slutet av månaden, säger Röiseland till norska VG.

Röiseland har haft problem ända sedan hon fick bältros i somras och missade två månader av träning. Den här veckan har hon börjat testa lite högre fart på träning.

– Hade det varit i somras hade jag inte kallat det ett fartpass men det är där jag är just nu. Det var bara för att få känna på någon sorts intensitet, säger Röiseland, som tog tre guld och två brons vid OS i Peking i vintras.

Eckhoff tar beslut senare i veckan

Tirill Eckhoff, två OS-guld och nio VM-guld på meritlistan, har också haft problem under försäsongen. Hon har slitit med sömnproblem och har haft långvariga besvär efter en covid-infektion i mars.

– Tirils medverkan kommer att klargöras till veckan. Det beslutet tar Tiril i samråd med tränarna och hälsoteamet. Den senaste tiden har det gått bra för Tiril. Kroppen har svarat bra, säger landslagschefen Per Arne Botnan.

ARKIV: Eckhoff om tuffa tiden: ”Det önskar jag inte min värsta fiende” (13 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiril Eckhoff har haft ett tufft år bakom sig med sjukdom och psykisk ohälsa. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.