Det var först i Falun förra helgen som Alexander Bolsjunov fick klart med visumet till Kanada. Foto: TT.

Bolsjunovs okända drama: visumstrul

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Bolsjunov kämpade med Johannes Hösflot Kläbo om totalsegen i världscupen i helgen. Nu avslöjar norska NRK att ryssen hade problem med visumet.

Han fick uppladdningen störd. Det var på vippen att åkarna och publiken snuvades på den dramatiska upplösningen.

– Först när vi var i Falun (förra helgen) fick Bolsjunov visum tillKanada. Vi var inte säkra på att han skulle kunna resa, säger denryske tränaren Markus Cramer till NRK.

Strulet gjorde attBolsjunovs tränare fick stanna hemma och att laget kom till Kanadautan tolk.

Bara en rysk tränare på plats

– Jag är den ende tränaren här och vi har bara sju personer i serviceteamet, säger Cramer och erkänner att det inte var optimalt för Bolsjunov och Natalija Neprjajeva som båda kämpade om totalsegern.

Kläbo blir förvånad när han får höra om Bolsjunovs problem.

– Det var kanske lite i senaste laget men han visar oavsett uppladdning att han är på pallen och i toppen hela tiden. I dag är det han som drar och drar och vi andra blir småpojkar när han dundrar på, säger Kläbo som på sedvanligt sätt lättade ifrån på slutet och vann loppet.

Loppet står officiellt som 15 km men segertiden är på blott 29.05. I resultatlistan passerade åkarna 11,6 km på 24.59. De avslutande 3,6 km gick alltså på 4.05, vilket antyder att loppet var runt 1,5 km kilometer för kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.