Jennie-Lee Burmansson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Burmansson tog enkelt hem SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åriga freeskiingåkaren Jennie-Lee Burmansson, som tidigare i år stod som totalsegrare i världscupen i slopestyle, kan numera även titulera sig som svensk mästarinna i Big Air.

Jättetalangen Burmansson som den här säsongen gjort OS-debut, kammat hem bronset i X-games i Aspen och stått som totalsegrare i världscupen i slopestyle har nu även överlägset tagit hem sitt första SM-guld i Big Air.

Guldet var säkrat redan innan hennes andra hopp. Tvåan Elina Vesterlund kammade som bäst ihop 71,3 poäng i sitt andra hopp – en klar förbättring från det första hoppet men det räckte ändå inte till för att slå Burmanssons 78 poäng.

Wester etta

I herrtävlingen stod Oscar Wester som segrare med sina 91,3 poäng och tog därmed sitt efterlängtade SM-guld i Big Air. Jesper Tjäder med 88,7 poäng fick nöja sig med en andraplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.