Hoppas på fortsättning: ”Hon är en ikon”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kallas besked om framtiden dröjer.

Landslagschefen Anders Byström har förhoppningar om att Kalla fortsätter tävla även nästa år.

– Självklart. Hon är en ikon inom svensk längdskidåkning, säger Byström till SVT.

Charlotte Kalla gjorde i helgen säsongens sista världscuptävling. Den stora frågan är om det också var hela karriärens sista världscuptävling.

Men 34-åringen har inte velat ta ett beslut på om hon avslutar karriären eller fortsätter att satsa även över nästa säsong.

– Jag tror ni är mer nyfikna än mig. Just nu har jag fullt fokus på att göra det bra nu i Falun och sen ser jag fram emot att tävla på SM i Piteå på hemmaplan. Efter det kommer jag ta mig en funderare, sa Kalla om framtiden inför helgens tävlingar.

”Då vill man självklart se henne fortsätta”

Landslagschefen Anders Byström har inte heller fått något besked från Kalla inför framtiden, men han ser gärna en fortsättning för Kalla om motivationen finns där.

– Hon vill ta säsongen i mål först. Ta en sak i taget och inte få för långt fram. Hon vill ta sin tid och fundera på om hon har motivation att fortsätta och vilka målsättningar hon i så fall ska sätta upp. Det ska bli spännande att höra hur hon tänker, säger Byström till SVT.

Vill du se en fortsättning?

– Ja, självklart. Hon är en ikon inom svensk längdskidåkning. Känner hon att hon har drivet fortfarande, då vill man självklart se henne fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.