Charlotte Kalla är redo för comeback. Foto: Bildbyrån.

Charlotte Kalla gör comeback nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla, 33, är snart tillbaka i spåren.

Enligt Radiosporten finns hon med vid landslagets tävlingar i Östersund nästa vecka.

Hon hoppas även på att få köra Tour de Ski.

På grund av coronasmitta har Charlotte Kalla missat säsongsinledning och så här långt har det inte blivit en enda tävling på snö. Men nu är hon igång med träningen igen och gör comeback vid landslagets interna tävlingar i Östersund torsdag-söndag nästa vecka.

– Vi får se hur många tävlingar jag ställer upp i. Jag behöver fortfarande avvakta lite och se hur kroppen reagerar på tävlingar, men tävlingscomeback blir det, säger Kalla till Radiosporten.

Tänkt om kring Tour de Ski

Inför säsongen var planen att Kalla inte skulle köra Tour de Ski, men nu har hon tänkt om.

– Då fanns inte touren med i planen, men saker och ting har ju verkligen blivit annorlunda efter den här starten. Om ”Pliggen” (Per Andersson reds. anm.) och Anders (Byström reds. anm.) bedömer att det är säkert att tävla på touren så vill jag jättegärna vara med i truppen. Förutsatt att jag känner mig i slag.

Det svenska längdlaget har valt att inte tävla i världscupen före jul på grund av coronaviruset. Ett beslut om Sverige deltar i Tour de Ski eller inte fattas senare.

KLIPP: William Poromaa triggas av utmaningen (9 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.