• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Foto: SVT

Yvette och Pops chattade med läsarna

Uppdaterad
Publicerad

Idag drar skidsäsongen äntligen igång och Vinterstudion har premiär i morgon. Yvette Hermundstad och André Pops chattade inför premiären.

SVT rapporterade · Chatta med Yvette och Pops här

07.34
Hej! Här ställer ni frågorna som Yvette och André börjar svara på från och med 10.00 idag.
10.03
Nu är vi igång med chatten med André och Yvette. Passa på att ställa frågor om ni har några funderingar inför årets vintersäsong.
10.04
Vilken blir säsongens höjdpunkt i tävlingssammanhang?
@TorunnSandin - Hej Torunn! För längdåkarna är det totala världscupen som gäller i år med två bärande tourer där massor av poäng står på spel. Klassiska Tour de Ski och nya spännande Skitour2020 (Östersund-Åre-Storlien-Meråker-Trondheim) i februari. Mästerskapsfritt även i alpint där totala vc, däremot väntar VM i Antholz februari för skidskyttarna.
10.05
Hej på er,

Det har ju pratats en hel del om Frida Karlsson sedan förra säsongen. Jag får känslan av att flera experter tonar ned förväntningarna på henne och att det verkar bottna i att hon skulle vara ung och oerfaren. Själv tycker jag att även om historien ofta vittnar om att unga som når topp tidigt ofta landar i verkligheten en tid därefter innan de hittar en hög jämn nivå, finns det inget som tyder på att Frida skulle ta ett steg bakåt. Tvärtom!

Jag undrar hur era egna förväntningar ligger på Frida?

Mvh Calle Hansén
@Calle - 
Hej Calle!
Mitt intryck av Frida är att hon känns rätt lugn med alla förväntningar utifrån och att hon mest bryr sig om vad hon själv har för mål med skidåkningen. Hon har ju också uttryckt att hon gillar att det finns förväntningar eftersom det betyder att hon gjort något bra. Om hon bara verkligen bottnar själv i det förhållningssättet så lovar det gott. När folk/experter tonar ner förväntningarna så tror jag att et handlar om välvilja att inte sätta för stor press på en ännu rätt oerfaren åkare på den högsta nivån.
10.08
I helgen är det alpin världs cup i Levi som SVT sänder live men världs cupen startade i Sölden med storslalom. Vad är orsaken till att vinterstudion inte har sin premiär i samband med Sölden och sänder live därifrån?
Hej!
Vi livesände allting från Sölden med en lite mindre studio på plats men vi valde att inte ha med studion hemifrån då det inte var några andra tävlingar än det alpina den där helgen.
imorgon kör vi igång "på riktigt" :)
10.10
Hej och välkomna tillbaka.
Har alltid undrat över kameraproducenterna som har med så mycket närbilder under loppen. Msn får ju ingen uppfattning av läget.
Tack för att nu finns❤
Hej Lena och tack!
Jag kan hålla med om att det inte alltid produceras på bästa sätt. Vi för alltid en dialog med dom externa producenterna och framför våra synpunkter för att sändningarna ska bli så bra som möjligt för våra tittare. Det kommer vi självklart att fortsätta med!
/pops
10.13
Vad ser ni själva mest fram till?
Hej ! Ser nu mest av allt fram emot att säsongen ska dra igång. Längtar lika mycket som alltid!
Lite extra spännande ska det bli att följa längdåkarna i nya Skitour2020 med start i Östersund, sprint i alpina hanget i Åre, långlopp mellan Storlien och Meråker för målgång i Trondheim. 
10.14
ÄNTLIGEN!
Välkomna tillbaka! Hur ser statusen ut inför Gällivare?
Hej Curt!
Tack, vi har också längtat!
Statusen för oss är bra :)
Lite mer tveksamt för en del av åkarna.
Stina Nilsson tillfälligt skadad.
Ebba Andersson långtidsskadad.
Charlotte Kalla osäker på formen.
Frida Karlsson däremot verkar nöjd och förväntansfull.
På herrsidan så är det svårt att veta var gänget står efter skadeproblem för Burman och Thorn och jo-jo-form på Halfvarsson. Tror Oskar Svensson i sprint blir den som tar flest framskjutna placeringar i vinter.
10.15
Ni är så bra i rutan 👍👍👍👍👏👏👏
Tack, vad roligt att du gillar och hänger med oss under vintern : - )!!
10.17
Tror ni Frida Karlsson kan vinna den totala världscupen i år?
Hej Olof !
 
Tror absolut att Frida Karlsson kan vinna den totala världscupen i framtiden. Men vi får betänka att hon är ung, 20 år i augusti, debuterade i världscupen i februari 2019 . Karlsson ska alltså ta sig an hela världscupen för första gången denna säsong vilket är krävande. Hon verkar dock väldigt cool och tar allt i sin egen takt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer