Foto: SVT/Bildbyrån

Dedikerade framgången till Holmlund

Uppdaterad
Publicerad

I skuggan av Anna Holmlunds olycka fortsatte världscupen i skicross idag. Viktor Andersson var bäst av svenskarna – och dedikerade segern i ”lilla” finalen till sin landslagskollega. ”En härlig gest – han pekar på hjälmen med bilden på superwoman Anna Holmlund”, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

De svenska inslagen i italienska Innichen var Viktor Andersson och Michael Forslund. Bäst gick det för världscupsexan Andersson –  24-åringen tog ledningen direkt i både åttondels- och kvartsfinal.

– Det är absolut världsklass, säger Lewén.

Dedikerade segern till Holmlund

Men i semifinalen tog det stopp. Efter ännu en fin start tappade Andersson fart när tysken Tim Hronek satte ut en armbåge vid en tuff omköring.

I ”lilla” finalen var svensken dock överlägsen segrare – och slutade femma totalt. Då dedikerade han framgången till skadade stjärnan Anna Holmlund.

– En härlig gest – han pekar på hjälmen med bilden på superwoman Anna Holmlund, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Efter tävlingen berättade Andersson själv för SVT Sport om gesten.

– Jag ville visa att även om jag inte är hos Anna nu så finns hon i tanken. Det är Anna vi åker för nu, säger svensken.

– Jag försöker stänga det ute men hon är ju verkligen närvarande i mitt huvud. Det är tungt, det är tufft.

Filip Flisar, Slovenien, vann tävlingen före Tim Hronek och Alex Fiva, Schweiz.

Näslund till sjukhus efter krasch

Det var under måndagen som Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk. När det var dags för dagens tävling stod det klart att ännu en svenska kraschat i backen. Sandra Näslund slog i armbågen och fördes till sjukhus för röntgen.

– Riktigt tråkigt med Sandra som är i kanonform. Det är en bana och backe som passar henne ypperligt. Riktigt synd, kommenterade SVT Sports expert Lars Lewén.

Med både Holmlund och Näslund borta var världscupledaren Marielle Thompson storfavorit till segern på damsidan. Men kanadensiskan fick ingen lyckad start i finalen och var efter direkt.

Men 24-åringen kom tillbaka – och målfoto krävdes för att avgöra vem i topptrion som var först över mållinjen. Där syntes tydligt att Heidi Zacher, Tyskland, var först. Thompson fick nöja sig med andraplatsen. Georgia Simmerling, Kanada, blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.