Delad seger när svenskorna visade VM-form

Uppdaterad
Publicerad

Sista storslalomtävlingen före VM. Då visade Sara Hector fin form och slog till med säsongens bästa placering i form av en femteplats.

– Bitvis tycker jag det är riktigt bra åkning, säger Hector till SVT Sport.

Segern delades mellan Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova.

Sara Hector låg fyra efter det första åket och hade en halv sekund upp till pallen.

Men efter att ha legat bra med under det andra åket stod svenskan för en miss i slutet och tappade värdefull tid. Hon åkte i mål som trea men halkade ned till en femteplats.

Resultatet är Hectors bästa i storslalom den här säsongen.

– Jättekul att få gör bra res i dag. Bitvis tycker jag verkligen att jag har riktigt bra åkning i mig, säger hon till SVT Sport.

– Nu ser jag fram emot att få åka till Åre. Jag har jättemycket familj och vänner och det är som ett hem för mig. Det ska bli fantastiskt coolt att köra VM på hemmaplan. Det är verkligen en dröm som bara kommer komma en gång i livet.

Delad seger för Shiffrin och Vlhova

Precis bakom Hector slutade Frida Hansdotter sexa och visade åter prov på sin jämna åkning där topp 10-placeringarna avlöser varandra.

– Jag tycker det är skönt för nu vet jag att jag kan slappna av och göra min åkning, och då vet jag att jag är där. Nu kan jag lite på min åkning och får jag bara till det lite till så är jag med där uppe, säger Hansdotter till SVT Sport.

Ovanför svenskorna blev det delad seger. Amerikanskan Mikaela Shiffrin, som ledde efter första åket, tappade tid i andra och fick kliva upp överst på pallen tillsammans med slovakiskan Petra Vlhova.

– Med tanke på den nedre delen så trodde jag inte att tiden skulle räcka till seger. Men jag hade tur, säger en glad Shiffrin till SVT Sport efter åket.

Norskan Ragnhild Mowinckel knep tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.