Foto: Svenska Skidförbundet

Dubbelt svenskt i blåsig i speedski-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Det var länge osäkert om säsongens första världscuptävling i speedski skulle kunna genomföras. Men när tävlingen väl drog igång under söndagen var det en svenskduo som lyckades bäst i de tuffa väderförhållandena.

– Jag fick inte alls till kvalåket, tyvärr tänkte jag för mycket. Men i finalen tänkte jag inte alls utan bara åkte och då gick det kanon, säger segraren Britta Backlund i ett pressmeddelande.

Lördagens tävling i franska Vars ställdes in på grund av dimma och blåst – och länge låg även söndagens tävling i riskzonen. Men vädret lugnade ned sig och världscuppremiären kunde genomföras.

Och där var det en svenskduo som presterade bäst. Regerande världsmästaren Britta Backlund, som kom upp i 189,98 km/h, vann före Lisa Hovland Udén. Trea blev hemmaåkaren Cecilia Martinez.

ARKIV: Svensk tog VM-guld – i 220 kilometer i timmen (23 mars 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.