Petter Northug lämnar Lillehammer. Foto: Bildbyrån

Efter kvalfiaskot – Northug lämnar Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug har åkt hem från världscuptävlingarna i Lillehammer och kommer inte till start i morgondagens skiathlon.

– Det är synd att Petter inte är i tillräckligt bra form för att köra 30 kilometer imorgon, säger den norske landslagstränaren Tor Arne Hetland i ett pressmeddelande.

Petter Northug, 31, har haft en tuff inledning på säsongen med sjukdom, petning från världscuppremiären och socialamedier-bråk.

Kvalfiasko

Lagom till att världscupen kom till Lillehammer var dock Northug slutligen redo att göra entré i spåret. Hans ambition att imponera på den norska landslagslednignen slutade dock i fiasko där Northug missade sprintfinalerna i Lillehammer efter att ha slutat på 32:a plats i kvalet.

Vinterstudion

Northug, som efter kvalet undvek det samlade pressuppbådet och försvann ut i skogen, lämnar nu Lillehammer.

Behöver träna

– Petter behöver en bra träningsperiod efter förkylningen han haft tidigare. Med ett par veckors träning hoppas vi han får de svar han behöver , säger Northugs tränare Stig Rune Kveen i ett pressmeddelande.

Det innebär att Northug inte kommer till start på morgondagens skiathlon (30 km) som du ser i SVT. Den norske stjärnan ersätts av Simen Sveen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet